HANDLEDARKURS (Introduktionsutbildning) 400 kr

För att få övningsköra privat måste både läraren (handledaren) och eleven (den som ska ta körkort) genomgå en handledarkurs. Kursen sker på Trafikskolan och är ca 3,5 timmar lång. Det är bra om handledaren och eleven går kursen vid samma tillfälle men det är inte ett krav.

Den som övningskör privat måste ha en godkänd handledare. Handledaren ansvarar för att eleven uppfyller kraven för övningskörningen. Både handledare och elev ska ha gått en Handledarkurs, under de senaste fem åren.Handledaren och eleven får inte övningsköra förrän eleven har ett godkänt körkortstillstånd och handledaren är godkänd av Transportstyrelsen. En introduktionsutbildning är giltig i fem år. Handledarbeviset gäller i fem år förutsatt att körkortet inte återkallas.

Direkt efter utbildningen gör vi en elektronisk anmälan av din närvaro under handledarkursen till transportstyrelsen.

Boka handledarkurs


RISKETTAN 400 kr

Obligatorisk del av din körkortsutbildning som ger dig kunskap och insikt i hur alkohol, droger och trötthet samt andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan.

Utbildningen består av föreläsningar, grupp diskussioner, grupp arbeten, filmvisning och avslutas med en frågestund.

Boka riskettan

HALKBANAN 1900 kr

Halkbanan, Riskutbildning 2, Risktvåan. Obligatorisk del av din körkortsutbildning som handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Samtliga deltagare (ca 8st) utgår från Vinsta Trafikskola kl 10:45 varannan lördag. Deltagarna åker i gemensam buss till halkbanan i Gnesta och återlämnas utanför Vinsta Trafikskola ca 16:00. Glöm inte ta med giltig legitimation och en matsäck då det blir en heldagsutflykt.

Observera att anmälan till Halkbanan görs vid personligt besök på trafikskolan. Vi tillämpar förskottsbetalning. Din medverkan i Halkbanan MÅSTE vara betald i god tid innan inbokat kurstillfälle. Det går bra att betala med kort, kontanter eller att ansöka om räntefritt lån via Resurs Bank.

Boka halkbanan

HAR DU NÅGRA FUNDERINGAR? RING OSS 08 - 38 07 40